Maak je eigen taartbanier (zoals wij hem voor Jamie Magazine maakten)
JE HEBT NODIG:
– 75cm lint (of langer als je een grote taart hebt
– 2 saté stokjes
– naald & draad (wij vonden goud wel koninklijk)
– scherp mesje
– evtl. een schaar
STAP 1
Maak met het mes in beide stokjes een inkeping. Kijk wel uit, dit kan soms een beetje lastig gaan
STAP 2
Knip een stukje draad af dat iets langer is dan het lint en rijg het door de naald
STAP 3
Maak met je naald & draad grove steken door het midden van het lint. Een beetje onregelmatig geeft het leukste effect (onze steken zijn tussen de 1 en 3 cm)
STAP 4
Doe dit over de hele lengte van het lint
STAP 5
Pak één uiteinde van de draad en trek het door de inkeping in een van de satéstokjes
STAP 6
Nu komt het leukste deel. Hou het andere, nog losse, uiteinde vast en rimpel het lint over de draad door het op te schuiven naar het satéstokje toe
STAP 7
Trek nu het nog losse einde draad door de inkeping van het andere satéstokje
STAP 8
Je kan het lint nu een beetje schikken over de draad tot het gewenste effect. Moet het wat strakker, trek de draad iets verder door het stokje, wil je het iets losser, dan geef je iets meer draad tussen de stokjes
STAP 9
Klaar is je koninklijke taartbanier! Veel feestplezier!
Nu weet je hoe je de banier moet maken. Voor die lekkere taart moet je toch echt het Jamie Magazine halen en voor dat mooie bordje moet je bij Madame Charlotte zijn
EXTRA IDEE
Als je andere soorten lint gebruikt, kan je deze banier ook voor andere gelegenheden maken